Bowen voor zwangere vrouwen

Zwangerschapsklachten

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam voortdurend. Bowentherapie helpt zwangere vrouwen beter in balans te blijven in deze spannende tijd. Daardoor kunnen vaak voorkomende zwangerschapsklachten als rugpijn, bekkenpijn, een zeer stuitje, onrustige benen, een moeizame stoelgang, kortademigheid, slecht slapen, onrust of stress, maagzuur of andere klachten verdwijnen of verminderen. Een Bowenbehandeling is zeer ontspannend en helpt door de dagenlange werking te ontstressen.

Stuitligging/dwarsligging

Wanneer je baby in stuit (of dwars) ligt kan je baby met behulp van Bowentherapie zonder manipulatie of druk van buitenaf, naar een hoofdligging draaien. Door de ontspanning van het fascieweefsel komt er meer ruimte, de buik ontspant en de baby kan zelf gaan draaien. Mocht een versie (draaien van de baby met de handen van buitenaf) toch nodig zijn, dan gaat dit vaak gemakkelijker doordat de buik van de moeder zachter en toegankelijker is en de baby meer ruimte heeft.

Rond je uitgerekende datum of overtijd

Een of meerdere Bowenbehandeling kunnen bijdragen aan een optimale conditie voordat je bevalling begint. Dit kan een positief effect hebben op je bevalling, zowel voor jou als moeder als voor je baby.

Wanneer je voorbij je uitgerekende datum nog zwanger bent kan je bevalling met behulp van een of meerdere Bowenbehandelingen alsnog spontaan op gang komen. Dat maakt een inwendig onderzoek, strippen en inleiden overbodig.

Ook bij gebroken vliezen zonder weeën kan een Bowenbehandeling net dat zetje in de goede richting geven waardoor de weeën goed op gang komen.

Mirjam Vos
020 489 68 82